Za opakované bezdůvodné volání na tísňovou linku hrozí ženě pokuta

OTROKOVICE – Znovu a znovu alarmuje žena z Otrokovic záchranáře na tísňové lince. Teď jí za to hrozí trest, informovala server Zlin.cz  policejní mluvčí Jana Macalíková.

Jsem zoufalá. Chci skončit se životem,“ tuto informaci slyšeli z úst jedné ženy z Otrokovic pracovníci tísňové linky už mnohokrát. Když ji vyjeli zachraňovat, zjistili pokaždé, že se vlastně nic neděje a žena je v dobrém rozmaru.

Stejné to bylo i ve středu odpoledne. „Kolem jedné hodiny po poledni se třicetiletá žena anonymně ozvala opět. Tentokrát s tím, že už spolykala větší množství prášků a vyhlíží si výškovou budovu, ze které by skočila,“ popsala situaci Macalíková.

Operačním důstojníkům řekla volající, že je u kostela v Otrokovicích – Kvítkovicích. Hasiči, kteří mají na starost přijímání oznámení na lince 112, tuto informaci neprodleně předali operačním důstojníkům Policie ČR. Otrokovická hlídka hned na místo vyrazila, ale zjistila, že u kostela nikdo není.

Proto nechali policisté lokalizovat mobil, ze kterého se volalo. Ukázalo se, že žena telefonovala ze sídliště Trávníky. To bylo policistům podezřelé. Už několikrát totiž jedna žena z Otrokovic volala na Policii, že chce spáchat sebevraždu. A tak hlídka vyhledala a zkontrolovala právě tuto třicetiletou dámu.

Žena nejdřív všechno popírala, nakonec ale přiznala, že na 112 sebevražedné úmysly oznamovala ona. Prý se nepohodla s kamarádkou a takto zkratkovitě zareagovala. V době, kdy mluvila s hlídkou, se ale cítila být v naprostém pořádku.

Všechny dostupné informace prozatím nasvědčují tomu, že jde o opakované zneužití linek tísňového volání. Ženu podezříváme z přestupku, který zřejmě oznámíme Českému telekomunikačnímu úřadu. Ten jí může v rámci svých kompetencí udělit pokutu až do výše několika set korun,“ řekla Macalíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x