Pomalý začátek, rychlý konec. Volejbalisté Fatry Zlín budou hrát o medaile

Výborně. Čtyři výhry v řadě a postup do semifinále volejbalové extraligy. Tam zlínská Fatra poté, co vyřídila nebezpečný ČZU Praha 4:1 na zápasy, narazí na favorizované České Budějovice.

Určitě se jich nebojíme, není proč, můžeme je hodně potrápit, máme to s nimi v základní části 1:1,“ hlásil chvíli po utkání s ČZU, které Fatra vyhrála 3:1, spokojený trenér Roman Macek.

Samotný zápas načali jeho svěřenci rozpačitě, v méně obvyklém prostředí, zlínské Městské hale byli hosté kupodivu jako doma hlavně na servisu. „Ten tedy měli úžasný, nenacházeli jsme protizbraně,“ glosoval Macek první set, který sklopil domácím uši jako gumovým hračkám z provenience titulárního sponzora, když uhráli pouhopouhých šestnáct míčů.

Od druhé sady se ale obrázek úplně změnil.Domácí naráz měli uši i oči navrch hlavy a diváci se nestačili divit. „Střídali jsme na nahrávce, moc dobře se pak vedlo naší papírové dvojce Barákovi, byl to do značné míry jeho zápas,“ povídá trenér, jemuž vyšel zajímavý tah.

Další tři sety už byly poměrně jasně v režii domácích, vyhráli je 25:19, 25:16 a 25:23. „V závěru jsme se mohli opřít o výborný servis Kostolányiho a to rozhodlo,“ doplnil kouč a manažer Zlína Macek.

Zlínští tak načnou ve čtvrtek a pátek příštího týdne bitvy o medaile v Českých Budějovicích, také semifinálová série se hraje na čtyři vítězná utkání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x