Budovu bývalé knihovny město přestavuje

ZLÍN – Proměna bývalé krajské knihovny ve Zlíně pokračuje. Budovu město přestaví a poskytne kulturním a společenským organizacím, informoval server Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Práce postupují podle náměstka primátora Miroslava Kašného přesně podle určeného harmonogramu. Před nedávnem skončila bourací část rekonstrukce a pomalu se začíná proměňovat interiér.

Vybouraly se stropní konstrukce a teď se staví nové. Dělají se také nové rozvody vody, topení a kanalizace, sanuje se vlhkost v základovém zdivu,“ popsal nejzásadnější změny Kašný, který je garantem proměny objektu.

Z bývalé knihovny se stane už letos na podzim multifunkční objekt. Zázemí v něm naleznou folklórní soubory, dechový orchestr, amatérští divadelníci a různé zájmové spolky.

Důležité je, že zde budou moci zůstat trvale, protože objekt je v majetku města a to jej přestavuje právě pro ně,“ zdůraznil Kašný.

Bývalé knihovny si užijí i rodiče s dětmi, kterým bude sloužit takvaný Family point, tedy místo, kde bude možné přebalit či nakojit miminka, pohrát si v herně nebo se dozvědět informace o nabídce pro volný čas.

Působit zde bude také Klub seniorů. Město pamatovalo i na budoucí rozrůstání uživatelů objektu a v jedné z místností zřídilo kontaktní místo pro nestátní neziskové organizace provozované prostřednictvím Asociace nestátních neziskových organizací Zlínského kraje.

Další z místností pak bude vyhrazena pro kontaktní místo pro církve a náboženské společnosti. I jejich prostřednictvím se mohou do budoucna větvit a rozrůstat uživatelé všech volných prostor objektu,“ dodal náměstek primátora.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x