Rožnov i Vsetín se ponoří do tmy

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM, VSETÍN - V rámci kampaně Hodina Země vypnou v sobotu  v Rožnově pod Radhoštěm a Vsetíně na jednu hodinu veřejné osvětlení a osvětlení městských dominant. Serveru Zlin.cz to řekli mluvčí obou měst.

Hodina Země je každoroční mezinárodní akce zavedená Světovým fondem divočiny a pořádaná poslední sobotu v březnu.

V Rožnově se rozhodli na 60 minut v čase od 20.30 do 21.30 hodin vypnout část veřejného osvětlení ve městě. „Konkrétně půjde o větší část Masarykova náměstí, osvětlení farního kostela Všech svatých, jihozápadního obchvatu, části ulic Videčská a Palackého a také část sídliště Záhumení a městského parku,“ upřesnila starostka Rožnova Markéta Blinková.

Do kampaně se zapojí i Vsetín. „V našem městě zhasneme osvětlení římskokatolického kostela na Horním náměstí a osvětlení budovy Podnikatelského inkubátoru,“ doplnila vsetínská starostka Iveta Táborská.

Hodina Země se poprvé konala v roce 2007 v Austrálii a o rok později už měla celosvětovou účast. Domácnosti i podniky se k této akci mohou připojit vypnutím svého osvětlení a elektrických spotřebičů po dobu jedné hodiny. Loni se do akce zapojilo po celém světě na 6 500 měst a společně s nimi zhasly i stovky milionů lidí. V České republice akci podpořilo zhruba 140 obcí a měst, 130 firem a tisíce jednotlivců. Happening podpořila také řada památek, mezi jinými i Pražský hrad, Tančící dům, Vítkovické pece nebo Štramberská Trúba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x