Fanoušci letectví mohou přijet do Kunovic umýt letadla

KUNOVICE - Umývání, čistění, leštění letadel a dalších exponátů, to je Dobrovolnická akce U, která se uskuteční v sobotu a v neděli v areálu Leteckého muzea v Kunovicích u Uherského Hradiště. Serveru Zlin.cz to uvedl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Originální akce je určená je pro všechny fanoušky letectví, kteří jsou ochotni přiložit ruku k dílu.

Letadla se začnou umývat v sobotu v 10 hodin, akce potrvá do 14 hodin. V neděli se začne už o hodinu dříve a skončí ve 14 hodin. „Umývat se budou letouny a další exponáty zvenčí i zevnitř. Interiéry letounů je nutné vymést a vysát. Je také potřeba umýt okna a skleněné kabiny a vyčistit a vyleštit palubní desky,“ upřesnil Urbanovský.

S sebou si dobrovolníci musejí vzít pracovní oděv, pláštěnku nebo nepromokavý oděv – GoreTex, případně gumové holínky, gumové rukavice, kbelík, smetáček a lopatku, kartáče – rýžáky, mopy, hadry, utěrky a čistící prostředky.

„Dobrovolní hasiči Kunovice zajistí pěnu, vodu a elektřinu. K dispozici bude i WC, sprchy jsou v zázemí aeroklubu. Ubytování je pro přespolní zdarma v chatkách v areálu aeroklubu, kde je i ohniště a krb,“ dodal Urbanovský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x