Řidiči na Slovácku jezdili opět pod vlivem alkoholu a příliš rychle

UHERSKÉ HRADIŠTĚ -  I v uplynulém týdnu narazili policisté na Slovácku na podnapilé a příliš rychle jedoucí řidiče. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Milena Šabatová.

Podnapilých šoférů odhalili policisté tři, o týden dříve jich v policejní síti uvízli čtyři. Mezi hříšníky patří i osmnáctiletý řidič Fiatu, který se snažil s o něco mladším spolujezdcem vycouvat z parkoviště v uherskobrodské ulici Svatopluka Čecha. Při tom ale naboural do zaparkovaného Hyundaie. Aniž by zastavil a začal situaci řešit, sešlápl plyn a ujížděl na Nivnici. Toho si všiml majitel Hyundaie, který na nic nečekal a vydal se za nimi. Mladíci přijeli do Nivnice za Sportovní halu, tam odstavili auto a utekli. „Zřejmě špatné svědomí je přinutilo se k autu vrátit. To už byli na místě policisté. Osmnáctiletý řidič nadýchal 1,29 promile alkoholu. K pití před jízdou se přiznal,“ podotkla Šabatová.

Výrazně neubylo ani řidičů, kteří nedodrželi stanovenou rychlost. V posledním týdnu jich policisté zastavili 63, tedy o jednoho méně než před dvěma týdny. Za rychlou jízdu dostal desetitisícovou kauci například pětačtyřicetiletý řidič Octavie. U Drslavic jel místo zákonem stanovené devadesátky rychlostí 156 kilometrů v hodině. Poloviční kauci zaplatil řidič Audi. Tomu policisté v Bystřici pod Lopeníkem naměřili 76 kilometrů v hodině. „Muž se tohoto přestupku nedopustil poprvé. Za poslední rok má evidováno hned několik záznamů,“ vysvětlila Šabatová.

I tentokrát policisté odhalili také řidiče pod vlivem drog, a to dva. Jedním z nich byl třiadvacetiletý muž, který jel v Uherském Hradišti. Policistům nedokázal předložit řidičský průkaz. Hlídka po chvíli zjistila, že muž má řidičský průkaz blokovaný. Poté se ještě podrobil testu na alkohol a drogy. Test na drogy vyšel pozitivní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x