Fakulta aplikované informatiky má nového děkana

ZLÍN - Novým děkanem Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně byl jmenován Milan Adámek. Nahradí Vladimíra Vaška, který stál v čele fakulty dvě po sobě jdoucí volební období, serveru Zlin.cz to oznámila Markéta Kovalová z tiskového oddělní školy.

Fakulta aplikované informatiky vznikla v roce 2006 jako čtvrtá fakulta Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. „Přesto, že je Fakulta aplikované informatiky velmi mladá, dokázala se neztratit v množství konkurence a naopak si vybudovala silnou pozici mezi ostatními fakultami podobného zaměření,“ řekl rektor univerzity Petr Sáha.

Vedením fakulty byl nyní pověřen Milan Adámek, kterého jednohlasně zvolil Akademický senát. Už teď ví, jakým směrem se bude fakulta ubírat. „Mám v plánu zatraktivnit studijní obory. Rád bych se s kolegy pokusil vytvořit nový bakalářský obor, který se jmenuje Softwarové inženýrství, a tím přitáhnul další zájemce o studium. Druhým záměrem je připravovat studenty více na praktický život tím, že budou během svého studia vykonávat praxe ve firmách,“ nastínil Adámek své plány pro budoucí čtyři roky. Za úvahu podle něj stojí i akreditace nového oboru magisterského studia s názvem Robotické systémy. „V oblasti strojírenství a výrobních procesů by mohl být tento obor v kombinaci s automatizací atraktivní i pro absolventy jiných vysokých škol. Další mé plány pak budou v oblasti rozvoje vědy a výzkumu,“ doplnil Adámek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x