Silnice ze Zádveřic do Horní Lhoty se dočká opravy

ZÁDVEŘICE - Poměrně velká a finančně nákladná investiční stavba, rekonstrukce úseku silnice II/492 ze Zádveřic do Horní Lhoty, začne od 1. dubna. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Stavební práce si vyžádají částečné uzavírky.

„Ředitelství silnic Zlínského kraje touto stavbou pokračuje v postupné rekonstrukci důležité silnice II. třídy č. 492, která spojuje Zádveřice a Luhačovice,“ uvedl radní Zlínského kraje pro oblast dopravy Jaroslav Kučera.

Úsek mezi Zádveřicemi a Horní Lhotou (s výjimkou úseku v délce 940 metrů v zádveřickém kopci, který v posledních letech dostal nový koberec během programu plošných obnov) je jedním z posledních, který je ještě třeba na této trase důkladně opravit.

Součástí stavby bude i sanace tří sesuvů silničního tělesa vybudováním pilotových stěn, úprava nezpevněných krajnic, osazení směrových sloupků, obnovení silničních příkopů, stavební úpravy propustků v trase, úprava napojení místních a účelových komunikací a úprava nájezdů a sjezdů k přilehlým nemovitostem včetně zajištění odvodnění mimo silnici. Dále bude obnoveno a doplněno bezpečnostní zařízení. V místech, kde není možné osadit silniční svodidla z důvodu nevhodného terénu, bude provedeno kotvení do železobetonového trámu, který bude založen na pilotách. Součástí stavby bude i obnova vodorovného a svislého dopravního značení.

Smluvní cena za realizaci stavby činí 60,1 milionu korun. Minimálně 70 procent uznatelných nákladů pokryje dotace Evropské unie přidělená v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava.

Doprava bude vedena na dvou úsecích v jednom jízdním pruhu a provoz bude řízen světelnou signalizací. Zhotovitel je povinen podle uzavřené smlouvy o dílo dokončit stavební práce do 15. května příštího roku. Převážná část (asi 80 procent) stavebních prací bude provedena ještě v letošním roce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x