Nejlepší web v kraji má vsetínská radnice

VSETÍN - Internetové stránky města Vsetína se opět staly těmi nejlepšími ve Zlínském kraji. Rozhodl o tom další ročník krajského kola soutěže o nejlepší webové stránky měst a obcí a o nejlepší elektronickou službu Zlatý erb, server Zlin.cz to uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Už popáté za sebou tak Vsetín postoupil do celostátního kola soutěže, které se bude tradičně konat v Hradci Králové, a to 7. dubna. „Vsetín však neusíná na vavřínech a už připravuje novou, atraktivnější a přehlednější podobu svých stránek,“ podotkla Čadová.

Krajské kolo soutěže organizuje Zlínský kraj ve spolupráci se Sdružením Zlatý erb. Letos se konal 16. ročník. Cílem je podpořit modernizaci místních samospráv v oblasti informačních služeb poskytovaných s využitím internetu a ostatních elektronických médií. V krajských kolech se hodnotí povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, užitečnost a nápaditost, přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost i pro nevidomé. Letos se do zlínského krajského kola přihlásilo pět měst, 13 obcí a 11 elektronických služeb.

Vsetín je už tradičním účastníkem soutěže. V roce 2007 skončil web v krajském kole třetí, o rok později se stránky v krajském kole umístily na prvním místě a v celostátním kole na šestém místě. V roce 2009 vyhodnotila porota v krajském kole vsetínské stránky jako druhé a navíc městský web získal třetí příčku v soutěži o nejlepší elektronickou službu. V roce 2010 vsetínský web opět v kraji zvítězil a v celostátním finále obsadil šesté místo. V roce 2011, 2012 a 2013 dosáhl znova výrazného úspěchu, kdy v kraji se svým webem vyhrál. A vítězství obhájil i letos.

Uspět v této soutěži pětkrát po sobě je milé, ale zároveň i zavazující. Úspěch je zajisté výsledkem toho, že byl v minulosti zvolen vhodný systém, který nyní pouze upravujeme. Zároveň už ale začínáme pracovat na nové verzi, se kterou chceme být samozřejmě stejně úspěšní,“ uvedla spokojeně starostka Vsetína Iveta Táborská.

Hlavním důvodem úspěchu vsetínských stránek, což ocenila i porota, je jejich otevřenost.

„Snažíme se, aby lidé městský web co nejvíce využívali. Na rozdíl od jiných měst neděláme žádné omezení diskusí, snažíme se reagovat na podněty a otázky v diskuzních fórech, pravidelné jsou webové on-line diskuze se starostkou,“ řekl tajemník městského úřadu Radomír Zimek, který cenu pro nejlepší web ve Zlínském kraji v podobě diplomu a šeku na 10 tisíc korun přebíral.

Vsetín tak opět postoupil do celostátního kola soutěže, které se uskuteční 7. dubna v Hradci Králové. Na celostátní úrovni sice zatím ještě mnoho úspěchů nezaznamenal, pomoci by mu v tom do budoucna ale mohl právě nový vzhled stránek. „Chceme, aby byly designově zajímavější a modernější, ale také jednodušší pro vyhledávání požadovaných informací,“ uzavřela starostka Iveta Táborská.

Mezi obcemi Zlínského kraje zvítězilo Roštění a cena veřejnosti putovala do Košíků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x