Muž vykradl 23 aut a napáchal půlmilionovou škodu, skončil v rukou policie

VSETÍN - Vsetínští policisté dopadli v Ostravě zloděje (35), který ve Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji vykradl 23 aut a napáchal majitelům půlmilionovou škodu. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Muž z Ostravy v noci kradl z aut navigace, přes den se pak zaměřoval na vloupání do aut před mateřskými a základními školami. Zadržený trestnou činnost nejprve zapíral, po několikahodinovém výslechu se však k vloupání do 23 aut přiznal.

Přes den lapka po rozbití okna kradl z aut především odložené kabelky, tašky a batohy, v noci se pak zaměřoval na drahé zabudované navigace v hodnotě 50 – 90 tisíc korun. Kradených navigací se snažil co nejdříve zbavit. Prodával je hodně pod cenu v Ostravě.

„Jen na Vsetínsku vykradl během letošního února a března šest aut. Například v Lešné, Kelči, Valašském Meziříčí a v Rožnově ppod Radhoštěm,“ upřesnila Javorková.

Zloději hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Dokumentování a vyšetřování trestné činnosti muže z Ostravy ale ještě není u konce. Mimo zmíněných 23 vykradených vozidel je muž podezřelý z dalších téměř dvaceti vloupání do aut v sousedních krajích. Ostravan je stíhaný na svobodě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x