Do Zlína možná přijedou veterány z technického muzea

ZLÍN - Dopravní společnost Zlín - Otrokovice už stanovila termín letošního Dne otevřených dveří, který každoročně přiláká množství návštěvníků. Serveru Zlin.cz to uvedl za dopravní společnost Vojtěch Cekota.

Brány vozového depa dopravní společnosti se otevřenou veřejnosti v sobotu 14. června. „Termín letošního dne otevřených dveří jsme poměrně dlouho upřesňovali. U příležitosti letošního 70. výročí zahájení trolejbusové dopravy ve Zlíně bychom totiž chtěli zapůjčit do Zlína na den otevřených dveří několik historických trolejbusů z Technického muzea v Brně a snad i z některých jiných dopravních podniků. Hledal se termín, ve kterém by zapůjčení do Zlína bylo možné,“ uvedl vedoucí dopravního úseku dopravní společnosti Pavel Nosálek.

Kromě jízdy historickými trolejbusy budou mít návštěvníci dne otevřených dveří možnost jako každoročně nahlédnout do dílen, projet se v autobusu myčkou vozidel, seznámit se s fungováním centrálního dispečinku. Zaměstnanci Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice budou zajišťovat odborný výklad. Připraveno bude občerstvení, prodej upomínkových předmětů, plynových balonků i hry pro děti.

Důležitým momentem letošního dne otevřených dveří by mělo být zahájení prodeje výroční publikace, která se nyní připravuje. Naposledy dopravní společnost vydávala výroční publikaci před deseti lety a tehdy byla zaměřena monotematicky na historii a provoz trolejbusů. „Už několik let je zcela rozebraná. Letošní publikace bude mít více stran a měla by obsahovat znovu část trolejbusovou, ale nově také dosud nepublikované informace o autobusovém provozu a měla by představit dopravní společnost ve větší šíři jejích činností,“ dodal Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x