Májové oslavy budou ve Zlíně v duchu baťovských tradic

ZLÍN - Baťovské tradice budou prolínat letošní oslavy 1. Máje ve Zlíně. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Oslavy začnou na náměstí Míru v osm ráno stavěním májky, o její postavení se postará folklorní soubor Vonica. Po celé dopoledne se pak na hlavním pódiu vystřídají různé dětské soubory ze Zlína a okolí.

Ve 13 hodin vyjde prvomájový průvod v baťovském duchu. „Stejně jako v předešlých letech se ho zúčastní zlínské dechové orchestry, mažoretky, folklorní soubory, taneční školy, veteránský klub, radiovozy rádia Zlín, sportovci a další různá sdružení. Bude zde místo i pro veřejnost. A proto dáváme možnost firmám spolkům ale i partám přátel, aby se průvodu zúčastnili a netradičně prezentovali své firmy,“ doplnil Dvořák. Vedení města ale upozorňuje, že celý první máj i průvod budou bez politického zaměření.

Po příchodu průvodu na náměstí Míru začne další program, ve kterém se představí kapely a folklorní soubory. Celý den budou také na náměstí připraveny různé atrakce a zajímavé akce například domu dětí a mládeže Astra.

Předpokládaný konec programu na náměstí Míru je naplánován na 19. hodinu. Poté bude začínat prvomájová afterpárty v hudebním klubu ŠachMat, který se nachází v krajské knihovně Františka Bartoše vedle autobusového nádraží.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x