Do Zlína se jezdí učit oční lékaři z Jordánska, Indie i USA

ZLÍN - Zlínská oční klinika Gemini se loni v dubnu stala největší a nejmodernější oční klinikou v České republice a do Zlína se i díky tomu sjíždějí oční lékaři z celého světa. Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí kliniky Petra Ďurčíková, učí se tu pracovat se špičkovým laserem.

Zlínská oční klinika je totiž jedinou v Evropě, která disponuje dvěma femtosekundovými lasery Victus. Provedla s nimi nejvíce operací na světě. Používá se především k odstraňování dioptrií, k operacím čočky a odstraňování šedého zákalu. Dalšími oblastmi jeho použití jsou transplantace rohovky a operace deformace rohovky. Lze jej ale použít například i ke kosmetickému zbarvení oka tetováží.

„Letos už naši kliniku navštívili lékaři z Velké Británie, Francie, Jordánska, Turecka, USA, Indie, Tuniska, Belgie, Itálie, Španělska, Norska, Íránu nebo Brazílie. Osobnímu očnímu lékaři bahrajnského krále se operace laserem Victus tak zalíbily, že se sám nechal na naší klinice operovat právě tímto přístrojem,“ uvedl Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik Gemini.

Pavel Stodůlka už o laserových operacích šedého zákalu laserem Victus přednášel v jedné z nejprestižnějších očních nemocnic v Saúdské Arábii, v současné době na základě pozvání přednáší o laserových operacích na světovém kongresu očních lékařů v japonském Tokiu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x