Srážku s vlakem odnesla žena rozbitou hlavou

LÍPA - Záchranáři museli zasahovat ve středu odpoledne u železniční stanice v obci Lípa na Zlínsku, kde se střetla žena (39) s vlakem. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Po střetu s vlakovou soupravou zůstala žena, krvácející ze zranění na hlavě, ležet v kolejišti. „Zraněné se okamžitě ujali zdravotníci spolu s hasiči. Ženu ošetřili a vzhledem k dýchacím potížím nasadili kyslíkovou terapii. Po přiložení krčního límce a zafixování do vakuových nosítek byla zraněná paní přenesena do sanity,“ upřesnil Netopil.

Podle mluvčího záchranky Petra Olšana byla zranění ženy těžká. „Utrpěla poranění hlavy a páteře. Převezli jsme ji na ARO do zlínské nemocnice,“ upřesnil Olšan.

Žena vstoupila do kolejiště ve chvíli, kdy se vlak rozjížděl. „Zůstala po nehodě uvězněna pod vlakovou soupravou. Byla při vědomí, ale vážně zraněná. Strojvůdce opatrně popojel a o sraženou ženu se až do příjezdu zdravotníků a hasičů starala průvodčí s jedním z cestujících. Bližší okolnosti vážné nehody nadále vyšetřují zlínští kriminalisté,“ dodal policejní mluvčí Petr Jaroš.

Na místo zásahu se následně dostavila i jednotka drážních hasičů z Přerova. Nehoda na nějakou dobu zkomplikovala provoz na trati mezi Zlínem a Vizovicemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x