Sběr šrotu pomůže duševně nemocným

ZLÍN - Ve Zlíně se v sobotu uskuteční speciální sběr železného šrotu, jehož výtěžek pomůže lidem s duševním onemocněním. Akci pořádají děti z Dětského domova Zlín Lazy společně s policejními kynology a dobrovolnými hasiči z Jaroslavic. Serveru Zlin.cz to sdělila Helena Stráská, ředitelka Dětského domova Zlín Lazy.

Sběr železného šrotu potrvá v sobotu v době od osmi do 11 hodin, a to v ulicích čtvrti Letná ve Zlíně. Železný odpad odveze nákladní vozidlo, nakládat budou děti s kynology a dobrovolnými hasiči,“ upřesnila Stráská.

Peníze získané sběrem šrotu chtějí děti věnovat Horizontu – Centru služeb postiženým ve Zlíně, které pomáhá lidem s duševním onemocněním. V loňském roce děti věnovaly částku Základní umělecké škole Zlín ve Štefánikově ulici. „Děti se tak učí pracovat, pomáhat potřebným a obdarovávat druhé. Bohužel, v minulých ročnících se stalo, že mnoho železného odpadu odvezli lidé, kteří měli potřebu se na tomto charitativním sběru přiživit. Proto letos děti prosí občany a sousedy, aby šrot nechali na zahradách, za plotem a vyčkali příjezdu nákladního vozidla,“ uzavřela Stráská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x