Lahůdkový nález v kontejneru. Když ne děti, tak alespoň kačeny

"Člověku není moc dobře po těle ani na duši, když vidí třeba v televizi rodiče, kteří tvrdí, že nemají pro děti na obědy. Nouze je naštěstí zatím méně častá, než totální přebytek," říká všímavá paní Eva Smilková, která našla úplně náhodou při třídění plastového odpadu hodně bohatou svačinu.

Šest obložených rohlíků krásně zabalených, máslo, sýr, debrecínka, tyhle dobroty sem určitě daly děti. Paní Eva se rozhodně nestylizuje do role mravokárkyně, jen se podivuje a je jí to líto. „Potkávám tu starší ženu, která prohlíží právě kontejnery a popelnice a dokonale zásobuje o kus dál na Příluku své domácí zvířectvo,“ říká Smilková.

Nálezy jsou prý velmi zajímavé, sladká a hodně drahá vánoční štola s ořechy, celé syrové kuře, rohlíky, pletýnky, vánočky, je toho mnohem více.

Víte, jde asi o prkotinu, ale mám z toho velmi smíšené pocity, na jedné straně je hlad, na druhé lidé tak nehorázně plýtvají, naše generace byla asi vychována v relativním nedostatku a ve velkém neplýtváme ani dnes, přitom netvrdím, že jsme tu a tam nedělali podobné kousky,“ uzavírá paní Eva.

Pak už zamíří pár kroky k Dřevnici a chystá opravdu vybranou krmi pro kachny, které jsou tu jako doma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x