Ve Valašském Meziříčí se vyrojily černé skládky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí se po zimě vyrojily černé skládky, a to v ulici M. Alše a Hranická, jen pár metrů od sběrného dvora. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Přestože je ve Valašském Meziříčí zaveden dobře fungující systém s nakládání s odpady, objevují se na území města nelegálně založené skládky odpadů. „Každý občan ve městě může svůj odpad zdarma odložit (mimo stavebních odpadů) na sběrný dvůr. I přesto se však na území města objevují nelegálně založené skládky odpadků, které hyzdí naše okolí,“ reagoval Michal Lysák z odboru komunálních služeb meziříčské radnice. Úklid černé skládky přitom stojí nemalé peníze. „Ty by se mohly použít například na opravy komunikací,“ doplnil Lysák.

Černé skládky představují riziko pro životní prostředí a v některých případech i pro lidské zdraví. Z nezabezpečené černé skládky mohou unikat škodlivé a jedovaté látky do ovzduší, půdy i vody. Může hrozit také i nebezpečí požáru okolních objektů. Černé skládky vadí také obyvatelům Valašského Meziříčí.

V boji s černými skládkami ve Valašském Meziříčí může pomoc i veřejnost. „Lidé nám mohou posílat fotografie podnětů včetně fotografií černých skládek,“ informoval Lysák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x