Benefice získala pro vsetínskou LDN čtvrt milionu korun

VSETÍN - Benefiční představení valašské zpěvohry Oslobodená slibka vyneslo nakonec LDN Vsetínské nemocnice čtvrt milionu korun. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Představení se konalo ve velkém sále vsetínského Domu kultury. „Do představení se zapojila stovka vystupujících, ať již z řad hudebníků, zpěváků či tanečníků. Všem patří obrovské poděkování za přípravu a realizaci benefičního představení i podporu projektu obnovy lůžek a dalšího vybavení léčebny dlouhodobě nemocných, pro nějž byl určen výtěžek,“ uvedla ředitelka Vsetínské nemocnice Věra Prousková.

O čtvrtmilionový výtěžek se postarali především sponzoři, kteří podpořili myšlenku obnovy léčebny. Ředitel společnosti Austin Detonator Otta Grebeň předal do rukou ředitelky nemocnice šek na 200 tisíc korun. Vsetínský místostarosta a poslanec Parlamentu ČR Petr Kořenek podpořil projekt částkou 10 tisíc korun. Výtěžek ze vstupného na představení pak činil 39 450 korun. Spolu s dalšími příspěvky tak částka překročila 250 tisíc korun. „V benefičních akcích na podporu obnovy lůžek a dalšího vybavení, jež si vyžádá více než tři miliony korun, chce Vsetínská nemocnice letos ještě pokračovat,“ dodala Plačková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x