V Rožnově začali stavět lávku přes Bečvu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Práce na mostě přes řeku Bečvu u rožnovské křižovatky U Janíků se naplno rozběhly. O prázdninách by mohla být lávka pro pěší hotová, informoval server Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Pokud budou dotace a práce poběží podle plánu, měla by být lávka hotová dokonce letošního července.  „Následně budou realizovány další dopravní stavby. Především projekt Ředitelství silnic Zlínského kraje na rozšíření jízdních pruhů na mostě přes Bečvu,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková. Na projekt lávky bude do budoucna navazovat podjezd pod mostem k napojení na Cyklostezku Bečva. Cyklisté tak už nebudou muset jezdit v těch místech přes silnici a chodci zase využijí nového přechodu.

Zatímco výstavba lávky žádné dopravní komplikace nepřináší, s následným rozšířením mostu už omezení spojena budou.

Provoz na tomto mostě bude v době jeho opravy pouze jednosměrný, a to směrem do centra města. Z centra Rožnova budou řidiči odkláněni na objízdnou trasu, která povede přes křižovatku u Hotelu Eroplán. Na most u Eroplánu už nebudou moci pěší. Stezku pro chodce povedeme přes blízký most cyklostezky,“ popsala plánované trasy Blinková. Most U Janíků by měl být rozšířen na podzim letošního roku.

Tím ale dopravní omezení v Rožnově nekončí. V harmonogramu má radnice ještě první  etapu rekonstrukce ulice Palackého v části slepé ulice od budovy Městského úřadu Śtefánia kolem Společenského domu po takzvaný prostřední most. Ta by měla začít v druhé půli letošního roku.  Počítá se také se zahájením prací na rozšíření silnice I/35 v úseku od bývalého vjezdu do areálu Tesly po křižovatku u Janíka. Tuto investici realizuje Ředitelství silnic Zlínského kraje.

Chtěla bych jménem města požádat občany i návštěvníky Rožnova o trpělivost. Jsem přesvědčena, že případné komplikace v letošní letní sezoně budou vyváženy dlouhodobě výrazně jednodušší a plynulejší dopravou především na frekventované křižovatce U Janíků,“ vzkázala starostka Rožnově pod Radhoštěm.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x