Střelci z kuše z celé ČR se sjeli na mistrovství do Otrokovic

OTROKOVICE – Halové mistrovství ČR ve střelbě z polní kuše se odehrálo ve sportovní hale na otrokovickém Baťově. O akci informovala server Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Do halového Mistrovství ČR ve střelbě z polní kuše vstupoval oddíl TJ Jiskra Otrokovice jako jeden z favoritů a horkých kandidátů na vítězství v kategorii ženy, junioři a družstva. Kvůli velké smůle a technickým problémům ale tento oddíl neuspěl. „Jedné ze závodnic totiž praskl luk tedy takzvaná ramena kuše, kvůli kterým nemohla závod dokončit,“ vysvětlila Vaculová. Absence jednoho z členů se pak podepsala na celkovém výsledku družstva.

V soutěži družstev závody nejlépe sedly Kostelci na Hané. Jejich družstva se umístila na prvním a třetím místě. Stříbro si odvezla Opava.

Přesto, že se otrokovický tým drží dlouhodobě na předních místech soutěže, o víkendu jej provázela smůla. „Do závodu jsem vstupovala s nadějí na získání cenných kovů. Bohužel mě zradilo vlastní vybavení, když se mi po půl hodině soutěže zlomil luk při natahování tětivy. Tím pádem jsem nemohla pokračovat v závodu a musela jsem odstoupit. Nastřílené body samozřejmě chyběly v hodnocení celého družstva,“ popsala smutně kušistka oddílu polní kuše TJ Jiskra Otrokovice Kateřina Štětkářová. Polní kuše je vyráběna na zakázku a musí být zhotovena z velmi pevných a pružných materiálu, protože při natažení tětivy je zátěž jejích ramen přibližně 43 kilogramů.

Také v jednotlivcích zazářili členové oddílu z Kostelce na Hané, kteří obsadili první místa v kategoriích kadeti, junioři.

Ve sportu je kromě kvalitní přípravy potřeba také štěstí, které domácím družstvům tentokrát moc nepřálo. V jednotlivcích si ale skóre zlepšili a mohou se pyšnit juniorským mistrem. Důležité však je, že se organizátorům podařilo uspořádat velmi pěkné závody, při kterých vládla přátelská atmosféra a všichni účastníci si je společně užili,“ uvedl starosta Otrokovic Jaroslav Budek, který nad závodem převzal záštitu.      

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x