Petr Vabroušek: k "ocelovosti" trička netřeba

Ocelový muž, Ironman. Petr Vabroušek je tréninkem snad posedlý. "Dívej, jaký krásný kluk a skoro nahý," smějí se dvě středo, možná vysokoškolačky v centru Zlína.

Vabroušek tu polyká další tréninkovou dávku. A na přátelský šťouchanec, že běží bez trička a tudíž téměř eroticky odpovídá v běhu. „Snad zdobím a ne zlobím,“ povídá, když se opravdu jen na chviličku zastaví.

Ocelově železný muž se právě vrátil z pražského půlmaratonu, ale v tomto případě nebyl moc spokojen. „Nějak špatně se mi dýchalo, výkon to poznamenalo, běžel jsem hodinu a půl,“ skoro se stydí za na své poměry poněkud slabší čas.

Už jsem se objednal na speciální vyšetření, možná to bude projev dosud nepoznané alergie, květů je momentálně spousta,“ říká muž, který už letos ve velkých závodech dvakrát nahlédl do desítky nejlepších na ironmanských supertratích na Novém Zélandu a v Mexiku.

Zanedlouho směr Taiwan. „Počítám s další pořádnou subtropickou masáží a zkusím vylepšit čtvrté místo,“ informuje už zase v běhu a za obdivného pohledu fanynek míří směr polykání dávek v bazénu.

Jen pro připomenutí, Vabroušek patří léta do světové elity v ironmanském triatlonu. Tedy 3,8 kilometru v plavání, 42,195 km v běhu a 180 kilometrů na kole. A v jednom kuse.

--> --> --> --> -->