V Kroměříži začínají Poutní dny

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži začnou v pátek dvoudenní Poutní dny. Serveru Zlin.cz to uvedl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Během pátku a soboty obyvatelům a návštěvníkům Kroměříže nabídnou Poutní dny jarmark na náměstí, poutní slavnost v chrámu svatého Mořice, miniveletrh poutních dnů i odborný seminář.

„Hlavním cílem miniveletrhu je prezentovat široké veřejnosti rozmanitou nabídku poutních míst na našem území i v blízkém zahraničí. Poutní místa se prezentují také jako atraktivní turistické cíle,“ konstatoval Urbanovský. Program poutních dnů letos poprvé oživí odborný seminář s názvem Pouť po zelené aneb jak využít duchovního a přírodního rozměru poutních míst k jejich prezentaci a propagaci. Na semináři vystoupí i katolický kněz, biolog, účastník výprav na Antarktidu a vysokoškolský učitel Marek Orko Vácha a ředitel slovenského sdružení Feman Košice Eduard Buraš.

V rámci akce budou moci poutníci zavítat také do Arcibiskupského zámku, a to za poloviční vstupné. „Při zakoupení vstupenky se stačí prokázat obrázkem Panny Marie, který lidé získají v kostele svatého Mořice,“ doplnil Urbanovský.

Poutní jarmark lidových řemesel na Velkém náměstí potrvá po oba dny od osmi ráno do 18 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x