Nová výstava zavede návštěvníky do světa hlavolamů

ZLÍN - Ve zlínském Zlatém jablku je k vidění nová edukativní výstava, která má za cíl návštěvníky přesvědčit, že věda může být i zábava. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Zlatého jablka Kateřina Martykánová.

Zlínské centrum se v rámci výstavy proměnilo ve vědecký park plný zajímavých hlavolamů, pokusů a aktivit. Akce určená malým i dospělým potrvá do 30. dubna.

Na rozdíl od ostatních výstav, kde není dovoleno se jednotlivých exponátů dotýkat, je to právě u této expozice více než žádoucí. „Děti i dospělí si tak na vystavených modelech mohou ověřit svůj postřeh, zručnost a bystrost myšlení,“ poznamenal ředitel centra Jiří Kratochvíl. Výstava podle něj hravou formou prezentuje řadu fyzikálních jevů, optické klamy, magnetismus a podobně.

Součástí expozice jsou i modely hlavolamů Barevná pyramida, Ježek v kleci, Prolnuté kruhy, Postrč bez dotyku nebo Plasmadisk. Na výstavních panelech potom děti najdou také celou řadu zábavných myšlenkových úkolů jako je Iluze barev, Hra s perspektivou, Jazykolamy, Hádanky, Kamufláže, Iluze pohybu, A přece se točí a řadu dalších.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x