Valašskomeziříčští kytaristé se probojovali do celostátní soutěže

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Žáci Základní umělecké školy Alfréda Radoka ve Valašském Meziříčí zazářili v krajském kole Národní soutěže žáků ZUŠ ve hře na klasickou kytaru a budou poprvé bojovat o úspěch v celostátní soutěži. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Nejúspěšnější byl dvanáctiletý kytarista Jiří Dvořák, který ve své kategorii zvítězil a v květnu bude soutěžit s nejlepšími dětskými kytaristy z celé České republiky.

V krajském kole se prezentovali další dva mladí kytaristé ze ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí – třináctiletý David Juřík a teprve osmiletý Jakub Šnajdr. Oba získali ve svých věkových kategoriích druhá místa.

„Úroveň soutěžících v krajských kolech soutěží žáků ZUŠ je velmi vysoká u všech hudebních nástrojů, kytaru nevyjímaje. Příprava na soutěž je pro žáky i pro jejich pedagogy samozřejmě náročná. Jsem proto opravdu ráda, že naši žáci uspěli a získali tak skvělá umístění, včetně postupu do ústředního kola,“ uvedla ředitelka školy Yvona Wojaczková.

Kytara patří v současnosti k nejoblíbenějšímu nástroji na valašskomeziříčské škole. Vyučuje se zde nejen hra na kytaru klasickou, ale také na elektrickou, akustickou a basovou. Na škole vyučují mladí učitelé, kteří uplatňují moderní prvky výuky, dětem přibližují hudbu nejrůznějších hudebních stylů a předávají jim své zkušenosti z působení v hudebních skupinách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x