Talentovaná otrokovická mládež může získat grant

OTROKOVICE - Otrokovická radnice opět podpoří nadanou mládež, která vyniká v oboru své činnosti. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Vaculová.

Pro letošní rok vyčlenilo město na udělování grantů talentované mládeži dvojnásobnou částku ve srovnání s loňskem, a to 100 tisíc korun. Cílem je prostřednictvím finančního příspěvku usnadnit možnost prosadit se a zlepšit potřebné podmínky pro rozvoj osobnosti i nadání.

O grant může žádat občan města do věku 26 let, který je vynikajícím studentem či žákem základní školy, základní umělecké školy, střední školy, konzervatoře, vyšší odborné školy, vysoké školy a prokazuje předpoklady k dosažení výjimečných studijních, vědeckých, sportovních nebo uměleckých cílů.

Výběrové řízení se koná jednou ročně a v daném roce se poskytují zpravidla dva granty. Žádost musí obsahovat účel grantu (studijní, vědecký, sportovní nebo umělecký projekt), výši žádané částky, strukturovaný životopis žadatele, dosavadní studijní, vědecké, sportovní či umělecké výsledky, doporučení představitele příslušné školy nebo konzervatoře, v případě grantu na sportovní projekt pak doporučení trenéra. „Pokud má grant sloužit na hrazení cestovného a nákladů na ubytování při dlouhodobém odborném, tvůrčím, sportovním nebo studijním pobytu či soustředění, je třeba doložit zvací dopis či doklad za jakých podmínek se pobyt uskuteční,“ doplnila Vaculová.

Formulář žádosti a bližší informace je možné získat na odboru školství a kultury Městského úřadu Otrokovice. Žádosti je možné dodat do pátku 9. května.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x