Živé náměstí odstartuje ve Zlíně Velikonoční jarmark

ZLÍN - Zlínská radnice uspořádá letos už třetí ročník projektu Živé náměstí. Jeho první akcí bude Velikonoční jarmark, který se uskuteční od středy do pátku. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Živé náměstí je projektem, který nabízí veřejnosti zdarma zábavu v centru Zlína. „Prakticky od počátku si získal své příznivce. Na každou akci si našlo cestu vždy několik stovek lidí, výjimkou nebyly ani tisíce. Ukazuje se, že když Zlíňané dostanou možnost zúčastnit se zajímavého programu, do centra přijdou nebo se v něm zdrží. A za to jsme rádi,“ sdělil náměstek primátora Ondřej Běták, který je autorem projektu.

Stejně jako v minulých letech bude město financovat akce Živého náměstí z peněz, které budou pocházet z loterií. Kromě kultury je využívá i k financování sportu a projektů v sociální oblasti.

Program akcí pro letošní Živé náměstí ještě není uzavřen. „Některé další máme rozjednané. A věřím, že půjde o příjemná překvapení,“ uvedl Ondřej Běták. O jednotlivých akcích bude město s předstihem informovat.

Velikonoční jarmark, který vypukne 16. dubna, nabídne například velikonoční dílnu, historický kolotoč, stánky pro děti, malování na obličej, koncerty, interaktivní divadlo pro děti a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x