Podnikatelé ze Zlínského kraje mohou opět poměřit síly v celorepublikovém klání

ZLÍN - Podnikatelé ze Zlínského kraje se mohou opět zapojit do celorepublikové soutěže Firma roku a Živnostník roku. Serveru Zlin.cz to za pořadatele řekla Helena Pirnerová.

Přihlásit se mohou malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníky platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání dle právních předpisů. Prvním krokem k celorepublikovému titulu je vítězství v krajském kole. Krajský vítěz posléze v celostátním kole reprezentuje nejen sám sebe, ale celý region. Zatímco u Živnostníka roku rozhoduje o pořadí v kraji porota na základě podnikatelských příběhů, u vítěze Firmy roku je důležitým faktorem také takzvaný finanční scoring, který hodnotí finanční stabilitu společností.

Loni se ve Zlínském kraji přihlásilo 218 firem a 230 živnostníků. Nejlepší firmou se tehdy stala společnost Holík International, která podniká v textilním a kožedělném průmyslu. Hlavně pro hasiče, armádu a policii vyrábí firma speciální obuv a rukavice. V celorepublikovém finále se firma umístila na druhé příčce. „Titul nejlepší živnostnice si odnesla Kateřina Francová, která pomáhá těhotným ženám a rodičům. Se svým podnikáním začala už v roce 1999 odkoupením baby klubu ve Zlíně. Zpočátku podnikala v pronajatých bazénech, městských lázních a různých tělocvičnách,“ dodala Pirnerová.

Zájemci o účast v soutěži se mohou registrovat do 31. května na internetových stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz. Účast v soutěžích je zcela bezplatná, soutěžící nehradí registrační ani jiný poplatek. Podnikatelské subjekty mohou být do soutěží také nominovány svými známými, kolegy, zaměstnanci nebo zákazníky. Krajské kolo pro Zlínský kraj je na programu 14. října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x