V Kroměříži přibude okružní křižovatka

KROMĚŘÍŽ - Novou okružní křižovatku vybuduje Ředitelství silnic Zlínského kraje v Kroměříži-Kotojedech. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Stavba v hodnotě 22,5 milionu korun má být zahájena v úterý 15. dubna a dokončena ještě v tomto roce.

Předmětem stavby je rekonstrukce silnice II/367 v délce 396 metrů včetně vybudování dešťové kanalizace v průjezdním úseku kroměřížské místní části Kotojedy. Firma tu zároveň obnoví povrch zastávkového pruhu linkové osobní dopravy z žulové dlažby. „Křižovatka tří silnic nižší třídy a místní komunikace bude přestavena na okružní křižovatku o průměru 40 metrů s pěti větvemi a středovým ostrovem. V jednotlivých větvích okružní křižovatky budou umístěny vydlážděné dopravní ostrůvky,“ doplnila Dvorníková.

Stavba okružní křižovatky si vyžádá přeložku středotlakého plynovodu, přeložku kabelů nízkého napětí a přeložku přípojky slaboproudého kabelu. Bude provedeno i vodorovné a svislé dopravní značení a další související stavební úpravy. Celková délka rekonstruovaných silnic je 625 metrů.

Práce na této stavbě mají být ukončeny do 30. září a vyžádají si částečné omezení dopravy. Jezdit se tu bude po polovinách šířky vozovky, doprava bude řízena semaforem. Pro těžkou a tranzitní dopravu bude vyznačena objízdná trasa z centra Kroměříže po silnici II/432 do Vážan, následně po silnici III/36734 zpět na silnici II/367. Při pokládce obrusných vrstev bude krátkodobě veškerá doprava vedena po objízdné trase.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x