Silničáři začnou opravovat cestu mezi Nivnicí a Dolním Němčím

NIVNICE - Přes 60 milionů korun bude stát rekonstrukce části silnice II/490 o délce 3,3 kilometry mezi Nivnicí a Dolním Němčí na Uherskohradišťsku. Tato stavba Ředitelství silnic Zlínského kraje bude zahájena v úterý 15. dubna, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Rekonstrukce komunikace začíná v křižovatce silnic II/490 a III/4981 v Nivnici a končí na okraji zastavěného území obce Dolní Němčí v křižovatce silnic II/490 a II/498. Provedena bude celková výměna konstrukce vozovky, částečně výměny se dočkají i obrusné vrstvy. Součástí stavby je také stavební úprava napojení silnice III/4957 na silnici II/490 v návaznosti na rekonstrukci křižovatky, přestavba propustku v místě křížení Topolovského potoka se silnicí II/490, výstavba dešťové kanalizace v obci Dolní Němčí, napojení sjezdů, místních a účelových komunikací, vybudování vodorovného a svislého dopravního značení a další stavební úpravy.

„Rekonstrukce silnice potrvá do 30. dubna příštího roku. V případě příznivých klimatických podmínek však budou práce ukončeny už do 30. listopadu. Celkem 80 procent uznatelných nákladů získají silničáři z Evropské unie,“ upřesnila Dvorníková.

Řidiči musejí počítat s částečnou uzavírkou silnice II/490 pro vozidla do 7,5 tuny. Průjezd bude řízen světelnou signalizací. Pouze v období od 1. července do 31. srpna bude silnice úplně uzavřena pro veškerý provoz. Pro tranzitní dopravu a vozidla nad 7,5 tuny bude vyznačena objízdná trasa po silnicích II/490, I/50, II/495 a II/498, částečně po silnici III/4957.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x