VIDEO: Kabelkový veletrh. Obrovský zájem. A neztratili se ani muži

Plusové hodnocení a to prakticky bez jediné výjimky. To muselo zahřát organizátory Kabelkového veletrhu, který se uskutečnil ve zlínském Městském divadle. Autorkou myšlenky i hlavní organizátorkou byla i letos Zuzana Šlúchová ze zlínské Naděje.

Máme tu kolem dvou tisíc kabelek,“ říkala ve chvíli, kdy nebylo možné spočítat exponáty ani obrovský počet návštěvníků. A zajímavé bylo, že mezi stovkami žen měli své místo na „kabelkovém“ slunci i muži.
Fascinuje mne ta zajímavá soudržnost lidí, na jednu stranu kabelky a brašny nosí, na druhou kupují, co jedni nepotřebují, jiní využijí,“ říkal s obdivem Jan Karásek z Uherského Hradiště. Mimochodem pro sebe i syna měl už koupeny dvě brašny.

Další muž se chlubil tím, že je na akci od samého začátku, tedy potřetí. Byl přímo v obložení kabelek. „Mám splněno, tohle pro dceru, tohle pro babičku, překvapení pro manželku, snad pochodím, zatím tomu tak bylo vždycky,“ dodává při odchodu.

Nejdražším exponátem asi bude kabelka manželky prezidenta Ivany Zemanové, ta nám ji věnovala jako všichni ostatní zdarma, před chvílí si ji nový majitel koupil za 4 tisíce,“ dávala najevo spokojenost Zuzana Šlúchová. To se ještě čekalo, kdo koupí krásný exponát modelky Taťány Kuchařové.

Loni jsme zhruba při polovičním počtu kabelek vybrali asi 67 tisíc korun, letos to zřejmě bude víc. Užití peněz bude naprosto transparentní, nakoupíme bílou techniku pro centrum dětí s mentálním postižením a taky unikát, houpačku pro seniory.“

Samozřejmě, že na veletrhu nakupovaly a dělaly si radost především ženy. „My vůbec nejsme ze Zlína, jsme tu náhodou, ale tak parádní akci vám můžeme jenom závidět,“ chválila paní středního věku, která přijela za pracovními povinnostmi z Hradce Králové. A sebou si samozřejmě odvážela ne jednu ale hned pět kabelek.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x