Cena města Vsetína letos poputuje do rukou bývalého zbrojováckého ředitele

VSETÍN - Letošním držitelem Ceny města Vsetína se stane bývalý dlouholetý ředitel pyrotechnického provozu vsetínské Zbrojovky Miroslav Evják. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

O držiteli ceny rozhodli vsetínští zastupitelé. Ti vybírali z trojice kandidátů, které do užšího výběru nominovala kulturní komise rady města.

„Miroslav Evják se zasloužil o úspěšnou privatizaci vsetínské Zbrojovky, jejímž výsledkem byl vznik dvou dnes úspěšných firem světových jmen Indet Safety Systems a Austin Detonator,“ zdůvodnil volbu oceněného místostarosta Petr Kořenek.

Evják i po svém odchodu do penze zůstal aktivní. Podílel se na projektu vzniku podnikatelského inkubátoru v rekonstruované historické budově Maštalisek a následně pět let působil ve funkci ředitele Agentury pro ekonomický rozvoj Vsetínska, která inkubátor provozovala. Znám je však i mezi sportovci, a to jako dlouholetý hráč a trenér volejbalu v TJ Zbrojovka Vsetín.

Radnice uděluje Cenu města Vsetína od roku 2000, přičemž jejími držiteli bylo dosud 17 osobností z nejrůznějších sfér života, jež podstatně přispěly k rozvoji města v nejrůznějších oblastech lidské činnosti.