Malenovický hrad bude na Velikonoce uzavřen

ZLÍN/MALENOVICE - Na Velikonoční pondělí bude malenovický hrad pro návštěvníky uzavřen. Serveru Zlin.cz to za Muzeum jihovýchodní Moravy sdělila Barbora Janečková.

Hrad má v pondělí vždy zavřeno a ani Velikonoční pondělí nebude v tomto ohledu výjimkou. Jinak tomu ale bude v době státních svátků 1. a 8. května. To se už lidé nemusejí obávat, že by narazili na zavřené dveře.

Na malenovickém hradě začíná na prvního máje letní sezona, tudíž budeme mít otevřeno denně kromě pondělí od 10 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin,“ uvedla Milena Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. „Odměnou za výšlap na hrad vám bude krásný výhled do krajiny a zajímavé expozice pro děti i dospělé,“ dodala Dvořáková.

Kromě prohlídky původně středověkého hradu mohou příchozí vidět novou zoologickou expozici Zvířata na Zemi a člověk, která sklízí velký úspěch hlavně u dětí. Na nejmenší návštěvníky se pracovníci hradu zaměří zejména v letních měsících. Na hradě je čeká velké hledání pokladu, dětský den i soutěž v malování.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x