Rožnovská radnice mapuje intenzitu dopravy

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská radnice se rozhodla zmapovat intenzitu dopravy ve městě, a to pomocí zapůjčeného stacionárního radaru. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Úkolem měření je zjistit počet projíždějících vozidel, jejich rychlost a stanovit tak denní časový snímek průjezdnosti některých míst v Rožnově. A případné vysledovat, v jakou denní dobu dochází nejčastěji k překračování nejvyšší povolené rychlosti.

Měření potrvá 10 dnů. „Zařízení určí datum, čas a rychlost projíždějícího vozidla s tím, že umí rozlišit, jestli se jedná o vozidlo dvoustopé nebo čtyřstopé,“ řekl strážník zastupující ředitele Městské policie Rožnov Marek Grossmann.

Důvodem využití radaru jsou stížnosti některých občanů města, že se na konkrétních ulicích ve městě výrazně překračuje nejvyšší povolená rychlost. „Pomocí tohoto zařízení umíme zjistit, jestli k překračování rychlosti dochází, v jakém rozsahu a také v jakém časovém období. Kromě toho následně získáme počty projíždějících vozidel, zatížení komunikace, případně problematickou denní dobu na dopravní špičku,“ doplnil Grossmann.

Měření se aktuálně týká místní části Hážovice, Tyršova nábřeží a Palackého ulice. „Stacionární radar máme zapůjčený zdarma. Po skončení měření vyhodnotíme získaná data, zjistíme, zda by pořízení radaru pro nás bylo přínosné a následně se rozhodneme, zda toto zařízení pro potřeby města a městské policie zakoupíme,“ uzavřel Grossmann.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x