Po Zlíně a Otrokovicích budou jezdit historické vozy MHD

ZLÍN - Výjimečnou příležitost svézt se modrou autobusovou vlečkou B 40, kterou potáhne červený historický trolejbus 9 Tr, budou mít o svátcích 1. a 8. května obyvatelé Zlína. V Otrokovicích se zase mohou těšit na historický autobus RTO 706, serveru Zlin.cz to za Dopravní společnost Zlín - Otrokovice sdělil Vojtěch Cekota.

Historický trolejbus Škoda 9 TrHT 26 bude jezdit ve Zlíně poprvé s vlečkou. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice nasadí tuto dvojici vozidel 1. a 8. května na trolejbusovou linku 8. Bude jezdit podle zvláštního jízdního řádu, který bude vyvěšen na zastávkách a zveřejněn na internetu.

Fandové historických vozidel MHD se mohli už vícekrát povozit samostatným červeným trolejbusem. Letos je tomu rovných deset let od chvíle, kdy byl v dílnách dopravní společnosti rekonstruován a zprovozněn. „Vlečka Karosa B 40 je součástí našeho historického vozového parku teprve od loňského roku. S cestujícími ještě mnoho kilometrů nenajezdila. A dosud ani jednou nebyla zapojena za trolejbus, přestože ve Zlíně v minulosti jezdily vleky připojené převážně za trolejbusy,“ konstatoval Cekota.

V garážích nezůstane ve dnech 1. a 8. května stát ani třetí historické vozidlo dopravní společnosti – modrý autobus Škoda 706 RTO. Bude jezdit také jako mimořádně nasazené vozidlo MHD podle zvláštního jízdního řádu na lince 55 v Otrokovicích. Rekonstrukci tohoto autobusu dokončila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice v roce 2011.

V historických vozidlech bude ve dnech po oba květnové svátky platit běžný tarif MHD.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x