Zlín se promění v město designu

ZLÍN - Město Zlín se od čtvrtka do soboty promění v město designu, uskuteční se tu seriál designových akcí Meet Czech Design s podtitulem Boty, které dobývají svět. Serveru Zliin.cz to za pořadatele řekla Natálie Sedláčková.

Lidé se mohou těšit na 13 výstav, 12 přednášek i vyhlášení ceny mezinárodní soutěže Talent Designu 2013. Právě vyhlášení výsledků soutěže bude jednou z nejvýznamnějších událostí designového festivalu. Na programu bude v pátek 2. května v Kongresovém centru. Slavnostním večerem bude provázet známá moderátorka Ester Kočičková a součástí bohatého doprovodného programu bude mimo jiné velká módní přehlídka Ateliéru oděvu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Vysoké školy výtvarných umění v Bratislavě. V sobotu se pro milovníky současné designové módy bude v Kongresovém centru konat netradiční Fashion night.

Ve Zlínském zámku bude zahájena výstava Víta Jakubíčka Zlín, kolébka designu a Zlínská designová líheň Martina Růžičky. V kulturním institutu Alternativa zase budou k vidění výstavy Designem k prosperitě a Design pneumatiky jako umělecké dílo od Leoše Langa. „Další výstavy budou v městských parcích, na platformě Baťova institutu a ve foyer Krajské knihovny. Návštěvníci budou moci navštívit také jinak nepřístupný atelier Karla Zemana ve zlínských filmových ateliérech,“ doplnila Sedláčková.

Součástí festivalu budou i dny otevřených dveří a prezentace největších designových hráčů v regionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x