Zlínské prvomájové oslavy nabídnou průvod, hokejisty i lety balonem

ZLÍN - Centrum Zlína ožije ve čtvrtek prvomájovými oslavami. Jak server Zlin.cz informoval Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, budou v pořadí 90., a tak se tradiční průvod ponese v duchu baťovských tradic.

Oslavovat se bude hned na několika místech. Hlavní část se uskuteční na náměstí Míru a začne už v osm ráno. Návštěvníky čeká stavění máje, řada hudebních i tanečních vystoupení, hudba a zábava. Velkou atrakcí bude prvomájový průvod, jehož účastníci se seřadí od 12.30 do 13 hodin u 14|15 Baťova institutu a poté vyrazí na náměstí Míru.

Prvomájový průvod si ve Zlíně vyžádá také drobné komplikace v dopravě. Několik ulic bude krátkodobě uzavřeno od 12.20 do maximálně 14 hodin. Průvod nejprve vyjde od Baťova institutu, což omezí dopravu přímo ve svitovském areálu. V době od 13 do 13.30 hodin se průvod přemístí na autobusové nádraží, kde v ten okamžik nebudou moci žádné autobusy přijíždět ani odjíždět. Průvod pak bude přecházet frekventovanou ulici Vodní a po Soudní ulici nakonec dorazí až na náměstí Míru. Vodní i Soudní ulice budou opět po dobu přítomnosti průvodu uzavřeny. Na místě budou policisté i strážníci, kteří budou mimo jiné pomáhat dopravu řídit.

V době od 15 do 17 hodin bude připravený program i na náměstí Práce pod Velkým kinem. „Uskuteční se tu autogramiáda zlínských hokejistů a lety balonem,“ prozradil manažer akce Martin ČervinkaSlavit 1. máj se bude tradičně také na zahradě Vily Tomáše Bati a tečkou za programem bude After party v jazzovém klubu Šach Mat, která začne v 18 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x