V Otrokovicích ocenili férové zaměstnavatele

OTROKOVICE - Dvě společnosti - DuPont Moravia a Moravia Cans získaly v Otrokovicích ocenění Férový zaměstnavatel. Servru Zlin.cz to uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Oba zaměstnavatelé se více než jiní zajímají o rovné podmínky pro všechny skupiny zaměstnanců a věnují pozornost péči o ně.

Udílení tohoto ocenění je součástí projektu Benefit, který je financován z Evropského sociálního fondu. Pro zapojení do druhého ročníku a zaslání nominací byli osloveni zaměstnavatelé ve Zlínském kraji i široká veřejnost. Ocenění byla předána pouze dvě, a to vítězům v kategoriích malá a střední instituce do 250 zaměstnanců a velká instituce s 251 a více zaměstnanci.

„Navržené instituce vyplňovaly dotazník, který se skládal ze sedmi tematických oblastí, jako jsou interní dokumenty, personální podmínky, formy organizace práce, udržování kontaktu, zdravotní péče, sociální péče a osobní rozvoj a vzdělávání. Dotazníky hodnotila odborná komise, která následně vybrala vítěze v každé kategorii,“ upřesnila Vaculová. Celkem komise hodnotila na dvě desítky institucí. Společnost DuPont Moravia zvítězila v kategorii malých a středních institucí, Moravia Cans pak v kategorii velkých.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x