1. máj slavila ve Zlíně i Sonja Baťová

1. máj slavila v rodné vile svého manžela Tomáše Bati juniora i jeho choť Sonja Baťová. Nesmírně vitální, stále šarmantní dáma. Kde se objevila, tam vládla pohoda, úsměv i slavnostní nálada.

U vily Tomáše Bati pořádá oslavu 1. máje tradičně nadace Tomáše Bati. „Tentokrát si připomínáme tři úžasná výročí. Tomáš Baťa by se letos dožil rovné stovky, firma Baťa založená jeho otcem vznikla před 120 lety a je to rovných 90 let, co se do ulic města vydal poprvé průvod jeho zaměstnanců„, připomněl řadu jubileí ředitel Nadace Tomáše Bati Pavel Velev.

První máje byly u Baťů opravdu jedinečné, my mladí muži jsme měli stejně jako další zaměstnanci na náměstí Práce zadarmo spoustu atrakcí, od kolotočů až po střelnice, obědy se podávaly pro nás i rodinné příslušníky v improvizovaných jídelnách přímo v továrních halách, byl to nejhezčí den v roce,“ vzpomínal třiadevadesátiletý Stanislav Jabůrek v Baťově vile.

Ale oslava patřila především dětem, nepřeberné množství atrakcí, her a zábavy nazdobilo krásný den.

Lidem přišla popřát dobrý den, ale také dobrou práci i první místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky Alena Gajdůšková.

Stejně tak primátor Zlína Miroslav Adámek. Ten se vzápětí vydal do prvomájového průvodu odehrávajícího se v duchu baťovských tradic.

Prvním májem žilo také náměstí Míru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x