Do Zlína se sjedou vozy Porsche

ZLÍN - Už posedmé zamíří do Zlína a jeho okolí majitelé klasických sportovních vozů Porsche. Jejich setkání se uskuteční v sobotu, serveru Zlin.cz to sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

První šance prohlédnout si nablýskané krasavce bude na náměstí Míru ve Zlíně, kam se vozy začnou sjíždět od devíti dopoledne. Ve 12.30 vyjede kolona směr Fryšták – Lukov – Veliková – Hrobice – Slušovice – Dolní Lhota – Sehradice – Loučka – Vysoké Pole – Ploština. Asi ve 14.30 hodin se účastníci vydají na druhou trasu přes Barák do Vizovic. „Našeho setkání se každoročně zúčastňují majitelé vozů ze všech koutů republiky od Prahy přes Hradec Králové, Český Krumlov, Brno až po Ostravu. V loni přibyli i nadšenci ze zahraničí – Německa a Slovenska,“ prozradila za organizátory Martina Hniličková.

Převážnou část vozů účastníků setkání tvoří sportovní vozy z let 1970 až 1990 – typy 914, 924, 944, 928 a pak pochopitelně pilíř značky Porsche – typ 911 všech možných provedení a stáří. Objevují se i mladší vozy této značky, například Boxster a Cayenne.

Každým rokem se i za nepříznivého počasí pohybuje počet vozidel okolo čtyřiceti. „Doufáme, že letošní účast nezůstane pozadu a diváci uvidí krásná sportovní auta včetně některých rarit, které jejich majitelé na náš sraz vozí, ať se jedná o Porsche 356 amerického majitele pana Baše, nebo repliku Porsche 550 Spyder pana Bernarda z Hradce Králové,“ řekla Martina Hniličková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x