U Oldřichovic se na tři měsíce uzavře silnice

OLDŘICHOVICE - Úplnou uzavírku si vyžádá rekonstrukce silnice z Pohořelic do Oldřichovic, auta tudy neprojedou tři měsíce. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Opravy se dočká úsek dlouhý 1,5 kilometru. Stavební práce začnou v pondělí 5. května a potrvají do 30. září.

Stavba se bude týkat průjezdního úseku Pohořelic v délce 522 metrů, v úseku od Pohořelic po začátek obce Oldřichovice se plánuje v délce 931 metrů kompletní výměna celé konstrukce vozovky.

„Kvůli rozšíření vozovky a úpravě nových příkop jsme museli nechat pokácet celkem 116 stromů. Dřeviny nahradíme novou výsadbou stromů,“ podotkla Dvorníková.
Cena rekonstrukce činí 15,440 milionu korun. Stavba má přislíbenou dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava ve výši 80 procent uznatelných nákladů.

Obnova krytu vozovky bude prováděna za částečné uzavírky silnice po polovinách šířky vozovky, nová konstrukce vozovky bude realizována za úplné uzavírky silnice s využitím objízdné trasy přes Pohořelice, Otrokovice, Zlín-Malenovice, a to maximálně po dobu 90 dnů, přičemž pro uzavírku je dodavatel povinen využít prázdninové měsíce červenec a srpen.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x