Napajedla budou patřit řeckému folkloru

NAPAJEDLA - V Napajedlích se v pátek a sobotu uskuteční Dny řeckého folkloru. Server Zlin.cz o tom informovala Kateřina Barešová z Informačního centra Napajedla.

Návštěvníky čeká přehlídka toho nejlepšího, co může řecká kultura a gastronomie nabídnout. „V pátek mohou návštěvníci zhlédnout vernisáž výstavy obrazů řecké umělkyně Sofie Prusali v Café Klášter. V přilehlé Klášterní kapli se rozezní byzantský hymnus v podání tria Chorodia Agiu Georgiu a umělkyně Marie Prusali vystaví pravoslavné ikony. Konat se bude také beseda o historii a současnosti řecké minority v České republice,“ upřesnila Barešová.

Sobotní program se měl původně konat na nádvoří Nového Kláštera, kvůli očekávanému nepříznivému počasí se ale přemístí do Sokolovny pod radnicí. Nebude tu chybět ochutnávka frapé a sladkostí a prodej řeckých specialit i tradičních pokrmů. Vystoupí zde řecké i napajedelské folklorní soubory. Lidé se navíc budou moci naučit kroky některého z řeckých tanců a připravovat typické pokrmy. O pravou večerní řeckou zábavu se postará kapela I Parea.

Páteční program je zdarma a v sobotu je vstupné 50 korun, děti mohou přijít zdarma.

Řecké delikatesy budou podávat také na napajedelském zámku a speciální řecké menu nabídnou i místní restaurace Baltaci a Pahrbek, o víkendu pak rovněž Centrum u Přístavu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x