V Rožnově začali třídit i textil

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Kromě plastu, papíru, skla a elektroodpadu mohou Rožnované nově začít třídit také textil. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Lidé mohou do nádob odkládat použité oblečení, boty, deky, závěsy či povlečení. „Vytipovali jsme pět míst, na kterých jsou umístěny kontejnery na sběr textilu,“ řekla Lenka Němcová, která má na starosti odpadové hospodářství.

Veškeré textilie musejí být čisté, suché, v dobrém stavu, složené a uložené v igelitových pytlích. Páry bot by měly být svázány k sobě. Do kontejneru nesmí být ukládán krejčovský odpad, špinavé, roztrhané, nepoužitelné oblečení, koberce nebo matrace.

Textilie z kontejnerů budou dále použity. Buď pro charitativní účely, nebo po recyklaci jako izolační desky, čalounění či matrace. „Textil je podle statistik, spolu s elektronikou, hlavní komoditou, jehož vyrobené množství stoupá, zatímco životnost klesá. Snahou radnice tak je jednak snížit množství netříděného tuhého komunálního odpadu a také pomoci k opětovnému využití textilního materiálu,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x