AKTUALIZACE: Silný vítr zaměstnává hasiče

ZLÍNSKÝ KRAJ - silný vítr ve Zlínském kraji od ranních hodin zaměstnává hasiče. Jak serveru Zlin.cz řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil, hasiči zasahují u popadaných stromů i utržených střech.

K prvním výjezdům vyjeli hasiči už po čtvrté hodině ranní, nejvíce škod ale silný vítr působí od 14. hodiny odpolední. „Zasahujeme v rámci celého kraje, nejvíce ale na Zlínsku a Vsetínsku,“ řekl Netopil.

Do 22. hodiny museli hasiči vyrazit asi k 70 událostem. Například ve valašskomeziříčské části Kelč se na rodinném domě poškodila střešní krytina, která hrozila pádem. Hasiči ji provizorně opravili. Mezi Tlumačovem a Hulínem zase spadl strom přes cestu, v Bělově u Otrokovic strom spadl na dráty elektrického vedení. Ve Vsetíně vítr odtrhl střešní krytinu na objektu skladiště a z Uherského Hradiště byl ohlášen pád vzrostlého stromu v objektu domova dětí a mládeže. Z důvodu nebezpečí pádu většího množství stromů byla uzavřena komunikace z obce Rasová na Vyškovec na Uherskobrodsku.„Vyjet jsme museli i do Napajedel, kde část střešní krytiny z jednoho domu spadla na zem“ uvedl Netopil. Podobné události řešili hasiči i v Pozlovicích, Rackové, Bystřici pod Hostýnem, Velkých Karlovicích, zlínských Malenovicích a dalších místech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x