Muzeum bude po vichřici z bezpečnostních důvodu zavřeno

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Ještě v sobotu zůstane rožnovské Muzeum v přírodě z bezpečnostních důvodů uzavřeno, a to kvůli škodám, které tu napáchala vichřice. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí muzea Petra Valíčková.

Déšť podmáčel půdu a silný vítr způsobil pád či naklonění přibližně dvou desítek stromů v areálu Dřevěného městečka a Valašské dědiny. Jeden ze stromů pádem poškodil i zvoničku z Lužné v areálu Valašské dědiny.

„S ohledem na bezpečnostní situaci a aktuální stav jsme přikročili k uzavření všech areálů muzea. Naši zaměstnanci projíždějí ještě další, ne už turistické trasy a porosty v areálech muzea. Celkový rozsah budeme ještě postupně upřesňovat. Sobotní program Jaro na dědině byl přesunut na 24. května s tím, že o případných změnách programu návštěvníci budou průběžně informováni,“ konstatoval ředitel muzea Jindřich Ondruš.

Nedělní Den muzeí, tedy volný vstup do areálu Mlýnské doliny, je prozatím beze změny. „Počítáme s tím, že muzeum bude otevřené v neděli 18. května v rozsahu všech tří areálů, a to od devíti do 17 hodin. Vše ovšem závisí na aktuálních podmínkách,“ uzavřel Ondruš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x