Valašský autosalon představí nová i stará auta

VSETÍN - Na vsetínském zimním stadionu Na Lapači potrvá do neděle jubilejní 20. ročník Valašského autosalonu. Jak serveru Zlin.cz řekl za pořadatele Josef Beneš, jde o největší letošní výstavu svého druhu na Moravě.

Na výstavě se představí osobní i užitkové vozy a motocykly 15 domácích i zahraničních značek. Jejich kolekci doplní závodní auta Jaguar, Subaru a další. Návštěvníci poprvé spatří také novinky z cyklistického sportu a sportovní oblečení, část výstavní plochy bude patřit zahradní technice a dílenskému nářadí. Kromě motoristické současnosti budou moci lidé obdivovat i historické závodní vozy Trabant 800RS a Trabant P 601. Nejvzácnějším modelem bude nezvykle řešený Mercedes MB 300 SL Gullwing se zakotvením dveří ve střeše.

Chybět nebude ani doprovodný program. „K vidění budou taneční, šermířská a silácká čísla, lidé se budou moci svézt na elektrických čtyřkolkách a jiných atrakcích nebo si hrát s konzolemi PlayStation. Vystoupí také zajímaví hosté, kteří uspořádají i své autogramiády – zpěvačka Olga Lounová, herci a moderátoři David Suchařípa nebo Adéla a Dalibor Gondíkovi,“ doplnil Beneš.

Závěrečný den bude i ve znamení diváckých soutěží. Nejprve moderátoři vylosují tři výherce, kteří si budou moci vychutnat ukázkovou jízdu v závodním autě. V 15 hodin začne finále tradiční Velké hry, v němž budou vylosovaní majitelé vstupenek soutěžit o skútr a další hodnotné ceny.

Jubilejní Valašský autosalon bude mít po oba dny otevřeno od 10 do 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x