Kvůli popadaným stromům se nesmí jít v Rožnově do parku, na hřbitov ani za školu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Zákaz vstupu na několik míst platí v Rožnově pod Radhoštěm kvůli následkům vichřice která se v noci na pátek přehnala Zlínským krajem. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Jen městští hasiči tu absolvovali 22 výjezdů. Drtivá většina z nich se týkala pomoci při odřezání a úklidu spadlých stromů především z komunikací,“ řekl velitel hasičů Karel Janoušek. Ve městě popadalo asi 200 stromů.

„Nejvíce postižena je Základní škola Pod Skalkou, v jejíž zadní části došlo k sesuvu půdy a pádu stromů na budovu školy. Poškozena je fasáda a také okapové roury a okenní římsy,“ řekla rožnovská starostka Markéta Blinková. Velké množství stromů spadlo také na Karlově kopci, na takzvaném starém hřbitově v ulici 5. Května, v obou městských parcích a ve Valašském muzeu v přírodě, kde dokonce jeden strom spadl na dřevěnou zvoničku.

Do všech těchto míst je nyní zakázán vstup. „Jen na Jurkovičově rozhledně musíme odtěžit podle prvních odhadů přibližně 100 kubíků dřeva a předpokládáme, že rozhledna zůstane minimálně o tomto víkendu veřejnosti uzavřena,“ dodala Blinková s tím, že definitivní výše škod ještě není známa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x