Na malenovickém hradě budou lidé hledat šifru

ZLÍN - Muzejního víkendu se zúčastní také hrad v Malenovicích, nedělní program bude spojený s Hledáním šifry. Serveru Zlin.cz to za Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně sdělila Barbora Janečková.

Tajemství začne na souřadnicích 49 °13´ 29,2 ´´N a 17 ° 39´ 32,4 ´´E. „Tady lidé naleznou čtyři nápovědy, jejichž složením získají muzejní šifru. Ta ukáže cestu na místo, kde rozluští její tajemství,“ prozradila kurátorka muzea Hana Kuslová.

Nedělní svátek muzejníků oživí na hradě také výstava absolventů výtvarných dílen Univerzity třetího věku Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, která bude slavnostně zahájena v 15 hodin v barokní hájence před hradem. Díla inspirovaná atmosférou hradu a jeho expozic budou k vidění po celou hlavní sezonu až do 29. září.

Vstupné do všech objektů Muzea jihovýchodní Moravy bude v neděli 18. května sníženo na 20 korun pro všechny návštěvníky. Děti do šesti let a ZTP mají vstup zdarma.

Na červen připravuje Hrad Malenovice bohatý program, dětský den spojený s hledáním hradního pokladu. Nová výtvarná soutěž pro děti bude vyhlášena v úterý 20. května.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x