Kraj rozdělí 46 inovačních voucherů

ZLÍN - Celkem 46 úspěšných žadatelů podpoří Zlínský kraj v rámci třetí etapy projektu Inovační vouchery ve Zlínském kraji, jehož cílem je posílit spolupráci inovačně zaměřených podnikatelských subjektů působících ve Zlínském kraji s vysokými školami. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Na podporu inovační spolupráce poputuje celkem 6,6 milionu korun, z čehož 4,95 milionu činí dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava. „Druhou část ve výši 1,65 milionu korun vyplatí ze svého rozpočtu Zlínský kraj,“ uvedl Stanislav Mišák, hejtman Zlínského kraje.

Podnikatelé mohli o inovační vouchery požádat do konce ledna. „Celkově jsme obdrželi 85 žádostí, z nichž 15 nesplňovalo kritéria hodnocení,“ upřesnil Mišák a dodal, že vyhovující žádosti byly seřazeny dle času odevzdání a ke schválení bylo navrženo prvních 46 žadatelů, zbylých 24 žadatelů se pak stalo náhradníky.

Inovační vouchery Zlínského kraje fungují tak, že firma si dohodne čerpání konkrétní služby od vysoké školy. Po úspěšné realizaci ze strany univerzity a úhradě ceny je její část ve výši maximálně 75 procent proplacena. Firmy tak mohou získat inovační voucher v hodnotě 60 tisíc až 149 999 korun, který využijí k nákupu služeb v hodnotě od 80 tisíc do 199 999 korun.

Podpořené firmy chtějí své záměry realizovat prostřednictvím spolupráce s šesti vysokými školami. Zdaleka největší zájem byl o Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně (32 projektů). Následují Vysoké učení technické v Brně (devět projektů), Univerzita Palackého v Olomouci (tři projekty), Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava (jeden projekt) a Mendelova univerzita v Brně (jeden projekt).

Od roku 2012 už kraj rozdělil 124 inovačních voucherů v hodnotě 17,7 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x