Otrokovická knihovna investuje do softwarového vybavení

OTROKOVICE - Otrokovická knihovna se rozhodla investovat peníze do modernějšího softwarového systému. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Nově proto knihovna podala žádost o dotaci na Ministerstvo kultury na obnovu softwaru pro katalogizaci v dalších pěti střediscích, a to v obcích Hostišová, Machová, Mysločovice, Sazovice a Tlumačov.

Otrokovická knihovna používá integrovaný knihovní systém a internetový on-line katalog provozuje už od roku 2006. Problém ale nastává v střediscích v menších obcích, kde je katalogizace prováděna ve starším programu. Navíc dvě střediska nejsou dosud automatizována a nemají ani internetový katalog, u zbývajících je problém udržovat aktuální stav fondu vzhledem k poměrně komplikovaným převodům knih a aktualizaci dat. „Toto vše by měl upgrade systému vyřešit. Zlepší se také zabezpečení dat, které budeme moci centrálně spravovat a provozovat internetové katalogy z jednoho místa,“ vysvětlila vedoucí oddělení Městské knihovny Otrokovice Veronika Zbíralová.

Celkové náklady na upgrade knihovního systému pro katalogizaci středisek jsou ve výši 59 tisíc korun. „Pořízení nového systému přinese zkvalitnění služeb čtenářům. I v malých obcích se tak budou moci díky on-line katalogu z pohodlí domova podívat, jaké knihy daná knihovna nabízí a zda jsou dostupné,“ uzavřel starosta města Otrokovice Jaroslav Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x