Otrokovice daly loni do škol přes 16 milionů do investic a oprav

OTROKOVICE – Přes 16 milionů korun daly v minulém roce Otrokovice do škol. Více než 13 milionů korun byly investice, další více než tři miliony putovaly na opravy a údržbu majetku, informovala server Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Informace vyplynuly ze zpráv hospodaření, které ZŠ Mánesova, ZŠ T. G. Masaryka a ZŠ Trávníky předložily ke schválení Radě města Otrokovice. Co do objemu investic na tom byla loni nejlépe ZŠ T. G. Masaryka. „Realizovali jsme dvě důležité investiční akce. Ke zlepšení sportovní průpravy žáků výrazně přispěla závěrečná etapa rekonstrukce školního hřiště za téměř dva miliony korun.  Nejvýznamnější akcí v celém roce bylo zateplení školy za téměř 12 milionů korun, které přinese výrazné finanční úspory energií do budoucna,“ uvedla ředitelka šoly Marta Zakopalová. Více než milion korun použila škola na běžné opravy.

„Největší byla oprava umývárem a WC žáků v přízemí části školy a výměna osvětlení v tělocvičně. Do dalších let je potřeba uvažovat o nutnosti oprav všech stávajících rozvodů, části hygienického vybavení školy, obnovy podlahových ploch a revitalizaci venkovních ploch. Rádi bychom také investovali do kuchyně, školní knihovny a tabulí pro interaktivní výuku,“ nastínila Zakopalová.

Ve výsledku hospodaření ZŠ Mánesova se odrazila snaha co nejlépe a nejefektivněji nakládat s přidělenými příspěvky a dotacemi. S rostoucí potřebou obnovy výpočet ní techniky se škola snažila vyrovnat pomocí dotací z EU. „Loni byl nejvýraznějším zdrojem takového financování projekt Život jako leporelo, který velmi výrazně přispěl k modernizaci materiálního vybavení školy v oblasti výpočetní techniky. Loni dospěl ke svému zdránému konci také projekt Pohyb spojuje a vzájemně rozvíjí,“ uvedl ředitel ZŠ Mánesova Vratislav Podzimek. V investicích se objevilo například pořízení robota do kuchyně za 300 tisíc korun a dalšího půl milionu směřovalo do oprav a údržby.

Na ZŠ Trávníky byla z vynaložených peněz ve výši 1,5 milionu nejnákladnější výměna ležatých rozvodů vody včetně úpravy osvětlení. Uskutečnila se rekonstrukce krytu ventilace ve školní jídelně a oprava stropu. „Opravou stropu se velmi výrazně snížila hladina hluku, která nás v jídelně trápila,“ dodala ředitelka ZŠ Trávníky Jana Večeřová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x